Милиони нелегални мигранти пресичат сухопътната граница между Съединените щати и Мексико. Хиляди чакат

...
Милиони нелегални мигранти пресичат сухопътната граница между Съединените щати и Мексико. Хиляди чакат
Коментари Харесай

Колко плащат мигрантите, за да достигнат до САЩ

Милиони незаконни мигранти пресичат сухопътната граница сред Съединените щати и Мексико. Хиляди чакат във краткотрайни приюти, за да успеят да получат документи. Каква цена са готови да платят мигрантите, за да преминат най-натоварената сухопътна граница в света прекосяването през Мексико, страна, наранена от наркокартели, които също вършат милиони от контрабанда нa хора. Мексиканското държавно управление разхлаби критериите за някои краткотрайни и директни разрешителни, само че с напора от идващи мигранти лишава месеци, единствено с цел да получите среща, с цел да започнете процеса. На фона на чакането и напрежението е изкушаващо да плащате на медиатори и юристи. 

 
И в това нито печелим, нито крадем, нито вършим нещо отвън рамките на закона. Да работим и работим добре не значи да вършим нещо нелегално.
Клаудия Ибет Еспиноза, юрист по имиграционните въпроси

Мигрантите рядко оповестяват за съмнителни практики. Повечето одобряват, че техните заплащания и време са част от цената за постигане до Съединени американски щати. Дори когато се рапортува за корупция, управляващите рядко подхващат дейности, базирайки се на неналичието на доказателства. 

 
Те желаеха пари. Първо би трябвало да дадете на юристите $150 до $500, с цел да ви измъкнат отсам. Ако не, те ви споделят, че ще ви депортират назад във вашата страна, тъй като това е партньорство, което имат с имиграционните управляващи.
Луили Исмаел Батиста, доминикански мигрант

Един октомврийски ден в Тапачула, на брега на река Сучиате, разделяща Мексико от Гватемала, имиграционните сътрудници записаха към 200 мигранти, най-вече венецуелци, на една входна точка. Някои са освободени гратис, други откакто заплащат до 500 $ на юрист. За Луили Исмаел Батиста е било второто. Доминиканецът споделя, че негов другар му е предложил юриста, който го е освободил след девет дни. 

  " Излезе един другар, дадох му персоналната карта и юристът ме извика по високоговорителите. Пуснаха ме да си потегли, само че трябваше да дам паспорта и персоналната си карта като гаранция на юриста, с цел да му платя, когато си потегли излизам. "

Той не знаел по какъв начин ще стигне до границата на Съединени американски щати. Той споделя, че ще продаде телефона си, часовника си, всичко, с цел да продължи напред. Към Съединените Щати.   

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР